Радником командувача ЗСУ став генерал, якого судили за катастрофу Іл-76

Читать на русском
Новим радником головнокомандувача Збройних сил України сьогодні був призначений Віктор Назаров - відомо, що він відповідатиме за політичні питання.

Новим радником головнокомандувача Збройних сил України сьогодні був призначений генерал Віктор Назаров - відомо, що він відповідатиме за політичні питання.

Про це інформує Воєнний кур'єр України.

Відомо, що в 2014 році Назаров отримав посаду начальника оперативного штабу антитерористичної операції, яка проводилася на Донбасі. На цій посаді спланував близько 40 операцій, серед яких були заходи щодо деблокування угруповання ЗСУ, яка захищала Луганський аеропорт.

Нагадаємо, літак Іл-76 з 40 військовослужбовцями і 9 членами екіпажу на борту було збито бойовиками 14 червня 2014 року на території Луганської області. Всі, хто був у літаку, загинули.

Збиття Іл-76: хронологія судового процесу над генералом НазаровимХронологію судового процесу над генералом Назаровим у справі про збиття ІЛ-76, дивіться в інфографіці Слово і діло.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд у справі про збитий Іл-76 визнав винним в «недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків» генерал-майора Віктора Назарова, який відповідав за відправку літака і на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції.

Назарова було засуджено до 7 років ув'язнення, проте він подав апеляцію.

У листопаді 2018 року Дніпровський апеляційний суд вирішив розглянути його апеляцію спочатку, у тому числі наново провести військову експертизу, яка тривала майже рік.

У серпні 2019 року начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак підписав рапорт про звільнення із ЗСУ генерал-майора Назарова, визнаного винним у загибелі українських військових у збитому бойовиками на Донбасі літаку Іл-76. 5 серпня Назаров заявив, що подав рапорт про звільнення із ЗСУ за власним бажанням.

11 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив обвинувальний вирок першої інстанції Павлоградського міськрайонного суду без змін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: