Верховний суд закрив справу генерала Назарова

Читать на русском
Верховний суд закрив справу генерала Назарова через відсутність складу злочину. Його було засуджено до 7 років ув'язнення, проте він подав апеляцію.
savelife.in.u

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду закрив кримінальне провадження щодо справи генерала Віктора Назарова.

Таку інформацію журналісту «Слово і діло» повідомили в Касаційному кримінальному суді.

Пілоти збитого терористами літака не підозрювали про небезпеку – нардепКрім того, нардеп Чорноволенко підтвердив можливість, що літак був збитий у результаті зради з боку окремих українських силовиків

«Рішення суду касаційної інстанції мотивовано тим, що на підставі встановлених судами фактичних обставин справи, їхній висновок про те, що Назаров В. М. мав можливість запобігти терористичному акту, в результаті якого був збитий літак ІЛ-76-МД та загинуло 49 військовослужбовців Збройних Сил України, є неправильним», - пізніше поінформували у Верховному суді.

Нагадаємо, літак Іл-76 з 40 військовослужбовцями і 9 членами екіпажу на борту було збито бойовиками 14 червня 2014 року на території Луганської області. Всі, хто був у літаку, загинули.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд у справі про збитий Іл-76 визнав винним в «недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків» генерал-майора Віктора Назарова, який відповідав за відправку літака і на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції.

Назарова було засуджено до 7 років ув'язнення, проте він подав апеляцію.

У листопаді 2018 року Дніпровський апеляційний суд вирішив розглянути його апеляцію спочатку, у тому числі наново провести військову експертизу, яка тривала майже рік.

У серпні 2019 року начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак підписав рапорт про звільнення із ЗСУ генерал-майора Назарова, визнаного винним у загибелі українських військових у збитому бойовиками на Донбасі літаку Іл-76. 5 серпня Назаров заявив, що подав рапорт про звільнення із ЗСУ за власним бажанням.

11 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив обвинувальний вирок першої інстанції Павлоградського міськрайонного суду без змін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: