МОЗ радить скоротити інтервал між двома дозами CoronaVac до мінімуму

Читать на русском
МОЗ рекомендувало медикам і українцям, які будуть робити щеплення, скоротити інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac  до 14 днів.
gp.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я рекомендувало скоротити інтервал між щепленням двома дозами вакцини CoronaVac/Sinovac до 14 днів. Причина - стрімке поширення штаму «Дельта».

Про це повідомила пресслужба МОЗ у четвер, 12 серпня.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

«У зв’язку зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта», поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше українців, Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів», - йдеться в повідомленні.

За даними досліджень, на які посилаються в МОЗ, після вакцинації двома дозами з інтервалом в 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання коливалася від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації досягала 100%.

Останнє дослідження 3-й фази у Туреччині з інтервалом 14 виявило вироблення антитіл у 89,7%, зазначили у відомстві.

«МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, в Україні триває п'ятий етап кампанії з вакцинації проти COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: