Угорщина зняла обмеження для туристів на наземному кордоні

Читать на русском
Українці можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень. Тести або сертифікати вакцинації потрібні тільки для авіасполучення.
фото з відкритих джерел

Громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв'язку з поширенням коронавірусу. Тести або сертифікати вакцинації потрібні тільки для авіасполучення.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Гаряча та палаюча Туреччина: про які ризики слід знати туристам цього курортного сезонуЧерез пожежі у провінціях Туреччини довелося евакуювати кілька готелів у Бодрумі та Мармарисі. Про що слід знати туристам – у нашому матеріалі.

Обмеження скасували з 7 серпня. Для в'їзду громадян до Угорщини залишаються вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт/віза, медична страховка, що діє на території Європи, фінансове забезпечення).

При цьому винятком є ​​в'їзд до Угорщини авіаційним транспортом.

Додатково потрібно негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЦР, отриманий не пізніше 72 годин на момент в'їзду, або український або угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в'їжджати діти до 18 років).

Для транзитного проїзду країною представники угорської прикордонної поліції можуть додатково вимагати документи, що підтверджують право на в'їзд до країни призначення.

«Що стосується особливостей перебування в Угорщині, слід пам'ятати - угорські компетентні органи відповідно до чинного законодавства накладають адміністративні штрафи на іноземців, в т.ч. громадян України, які перевищили дозволений термін перебування в країнах Шенгенської зони до введення цими країнами карантинних заходів (штраф від 5 до 50 тис. форинтів/15-150 дол. США)», - додали в ДПСУ.

Нагадаємо, Фінляндія відкриє кордони для громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: