У МОЗ розповіли, як вакцинуватися перехворілим на коронавірус

Читать на русском
Фахівці не знають, яка кількість антитіл повністю захищає від коронавірусу. Тому рекомендується зробити щеплення через певний період після хвороби
Ігор КузинДумська

Навіть в тому випадку, якщо людина перехворіла на коронавірус, їй потрібно зробити щеплення. Однак при цьому необхідно дотримуватися певних рекомендацій.

Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, фахівці не знають, яка кількість антитіл повністю захищає від коронавірусу. Водночас загальна рекомендація для перехворілих - зробити щеплення від коронавірусу не раніше, ніж через пів року після перенесеної хвороби.

«Зараз діє рекомендація така, що, попри те, ви перехворіли чи ні, все одно є успішний досвід і рекомендації провести вакцинацію після 6 місяців після завершення хвороби. Це загальна рекомендація. Тобто людина одужала, шість місяців і можна вакцинуватися» - сказав він.

Втім, додав Кузін, працівникам критичної інфраструктури не варто чекати пів року. Їм потрібно робити щеплення заздалегідь, якщо є така можливість.

Раніше в МОЗ розповіли, як отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19.

Також у МОЗ зазначили, що смертність при зараженні дельта-штамом коронавірусу найчастіше спостерігається серед невакцинованих. Новий штам частіше призводить до госпіталізацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: