Тиск на слідчого ДБР: «Євросолідарність» не ініціювала ТСК, як обіцяв Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко провалив обіцянку ініціювати створення тимчасової слідчої комісії щодо слідчого ДБР.
Слово і діло

Народний депутат і п'ятий президент України Петро Порошенко так і не виконав обіцянку про те, що фракція «Європейська солідарність» ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії щодо заяви слідчого Державного бюро розслідування Корецького.

Обіцянку Порошенко дав рік тому, 8 червня 2020 року, нагадує «Слово і діло».

Слідчий Олег Корецький заявляв про тиск на нього з боку одного з керівників ДБР Бабікова у справі Петра Порошенка (за словами самого Порошенка).

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«Ми твердо переконані, що цей тиск здійснюється за вказівкою Офісу президента Зеленського і з Офісу генерального прокурора і особисто генерального прокурора. Ми точно будемо вимагати негайного створення тимчасової слідчої комісії і притягнення злочинців до відповідальності. Ми точно їм цього не спустимо», – зазначив нардеп.

Однак депутати від фракції «Європейська солідарність» так і не реєстрували проєктів постанов про створення обіцяної тимчасової слідчої комісії. Таким чином, Порошенко не виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, в серпні 2018 року понад 60 тис. кв. м нерухомості заводу «Кузня на Рибальському» Петра Порошенка і його соратника Ігоря Кононенко передали компанії «Буд-Реновація».

Однак АМКУ знайшов порушення під час покупки «Кузні» Сергієм Тігіпком.

8 липня 2020 року справу щодо Порошенко з продажу «Кузні на Рибальському» закрили. Тоді керівник слідчої групи Олег Корецький заявив, що в цій справі на слідчих чинився тиск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: