Біля берегів Західної Сахари загинули понад 40 мігрантів

Читать на русском
Човен, що слідував із Західної Сахари на Канарські острови, перекинувся з 50 пасажирами на борту. Близько 40 мігрантів загинули.
агентство AFP

Човен, що слідував із Західної Сахари на Канарські острови, перекинувся з 50 пасажирами на борту. Близько 40 мігрантів загинули.

Про це повідомляє Associated Press News.

Нещасний випадок стався, коли човен з мігрантами вийшов в море в погану погоду у вівторок, 3 серпня, однак подробиці стали відомі тільки зараз.

Хелена Малено, засновниця неурядової організації Walking Borders, яка стежить за міграційними потоками, написала у твіттері, що сорок дві людини, серед яких тридцять жінок, вісім дітей і четверо чоловіків, загинули, коли човен перекинувся біля берегів Дахла. Вона також повідомила, що 10 осіб з човна вижили та були підібрані рибалками.

Офіційні джерела повідомили, що кількість загиблих склала 30 осіб.

Нагадаємо, у Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що зовнішній кордон ЄС з сусідом, що знаходиться під контролем диктатора, не може обійтися без фізичного бар'єру, і Литва не бачить альтернативи його будівництву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: