Синоптики попередили про грози та шквали в декількох областях України

Читать на русском
Синоптики на сьогодні, 8 серпня, оголосили штормове попередження. Декілька областей України накриють грози та шквальний вітер.
Pixabay

Синоптики на сьогодні, 8 серпня, оголосили штормове попередження. Декілька областей України накриють грози та шквальний вітер.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зазначають, що сьогодні у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій областях грози, подекуди шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Однак в Україні також збережеться спека. Зокрема, в південних областях сьогодні вдень очікується +29-31 градус. Вночі +15-17. В центральних областях вдень +27-29, вночі +13-15 градусів. На півночі країни +26-28 вдень та +12-14 вночі. У західних областях +28-30 вдень та +12-14 вночі. На сході очікується +31-33 градуси вдень та +18-20 градусів вночі.

В столиці сьогодні буде хмарно з проясненнями, дощу не прогнозують. Вдень температура повітря прогріється до +27-29 градусів. Вночі стовпчики термометрів опустяться до +13-15 градусів.

Нагадаємо, в Україні складні погодні умови стали причиною знеструмлення 55 населених пунктів у п'яти областях. Зазначається, що найскладніша ситуація в Полтавській області, там без електропостачання залишилися 17 населених пунктів. Згідно з повідомленням, до відновлення електропостачання залучили бригади обленерго.

При цьому, минулої доби, 7 червня, в Україні оголосили штормове попередження. Очікувалося погіршення погодних умов у 12 областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: