Шмигаль назвав точний термін переходу України до режиму «без паперів»

Читать на русском
Прем'єр розповів, коли завершиться повний перехід усіх публічних держпослуг до режиму paperless в Україні.
Денис Шмигальfacebook.com/dshmyhal

Повний перехід всіх публічних державних послуг до режиму «paperless» в Україні закінчиться через три місяці.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у неділю, 8 серпня, в Facebook.

Держава у смартфоні: як та де можна користуватися цифровим паспортомДе приймають електронний паспорт та як ним користуватися, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Україна перейде до режиму «без паперів» через три місяці. На цьому тижні президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн. Жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки, оскільки вся інформація буде міститися в електронних реєстрах», - написав він.

Прем'єр зазначив, що перехід до режиму «без паперів» допоможе збільшити кількість публічних електронних послуг і мінімізувати корупційну складову при їх отриманні.

«Мінціфри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на прийняття рішень», - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 15 липня Рада ухвалила в цілому законопроект про особливості надання електронних публічних послуг (щодо білоруського режиму paperless).

Документ визначає поняття електронних публічних послуг, автоматичного режиму і особливості механізму їх надання та спрямований на подолання законодавчих перешкод в їх наданні.

Так, в разі якщо закон для отримання публічної послуги вимагає подання документів та / або інформації, що міститься в національних електронних інформаційних ресурсах, такі документи та інформація не подаються, а замість цього зазначаються відомості, необхідні для надання публічної послуги.

6 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних державних послуг в режим «paperless».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: