Кабмін затвердив допомогу багатодітним сім'ям до першого вересня

Читать на русском
Перед новим навчальним роком в Україні виділять допомогу багатодітним сім'ям - вони отримають по 2 тисячі гривень на дитину.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

В Україні 145 тисяч дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей отримають додаткові виплати до 1 вересня. Розмір виплати складе 2 тисячі гривень.

Таке рішення ухвалив Кабмін на засіданні у середу, 4 серпня.

Міністр освіти Сергій Шкарлет: «Україна не пасе задніх у заробітних платах вчителів»Міністр освіти Сергій Шкарлет розповів в інтерв'ю Слово і діло про те, як будуть рости зарплати вчителів і хто буде фінансувати створення президентського університету.

«З ініціативи президента Володимира Зеленського, уряд схвалив постанову про виплату по 2000 гривень на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім'ї, яка станом на 1 серпня цього року досягла віку 6-18 років. Ці виплати допоможуть сім'ям зібрати дітей до школи і купити необхідні речі», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Загальний розмір програми складе 290 млн грн. Гроші повинні бути виплачені сім'ям вже в цьому місяці, додали в Кабміні.

Нагадаємо, наприкінці липня в ОПУ анонсували, що перед новим навчальним роком уряд України виділить допомогу багатодітним сім'ям.

«Слово і діло» склало детальну інфографіку, як у 2000-2020 роках змінювався рівень бідності в Україні (за даними ЮНІСЕФ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: