У передмісті Афін почалась евакуація через лісові пожежі

Читать на русском
Спочатку пожежа почалася близько колишньої королівської літній резиденції в Тато близько полудня, але тепер він поширився на Ано Варімбомбі.

У вівторок, 2 серпня, через масштабну лісову пожежу в північній частині Афін почали евакуацію людей.

Вогонь вийшов з-під контролю і поширився на три нових фронти в умовах сильної спеки, пише Ekathimerini.

Гаряча та палаюча Туреччина: про які ризики слід знати туристам цього курортного сезонуЧерез пожежі у провінціях Туреччини довелося евакуювати кілька готелів у Бодрумі та Мармарисі. Про що слід знати туристам – у нашому матеріалі.

Спочатку пожежа почалася близько колишньої королівської літній резиденції в Тато близько полудня, але тепер він поширився на Ано Варімбомбі, поруч з кількома центрами верхової їзди, і на територію неподалік від житлового селища Адамес, що призвело до його евакуації та закриття ділянки національного шосе неподалік.

«Ситуація дуже погана. Вогонь рухається до Варімбомбі і знаходиться дуже близько до будинків», - заявив мер міста Ахарнона Спірос Вреттос.

Влада також евакуювали табір біля головної площі Варімбомбі, листяного передмістя і популярного місця відпочинку городян з дачами в цьому районі. Близько 80 дітей з табору були доставлені на автобусі до найближчої станції метро, ​​де їх забрали батьки.

Управління цивільної оборони Греції також розсилає попередження на мобільні телефони в околицях пожежі, закликаючи людей покинути район, а жителям віддалених передмість, таких як Еритрея, рекомендовано закрити вікна і труби, щоб дим і попіл не потрапили в їхні будинки.

Нагадаємо, в Ізраїлі у вівторок, 3 серпня, почався велика лісова пожежа. Площа загоряння становить 10 гектарів і знаходиться недалеко від Єрусалима.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: