У Польщі підпалили пункт вакцинації від коронавірусу

Читать на русском
У ніч на понеділок, 2 серпня, в польському місті Замосць невідомі підпалили мобільний пункт вакцинації та епідеміологічну станцію.

У ніч на понеділок, 2 серпня, в польському місті Замосць невідомі підпалили мобільний пункт вакцинації та епідеміологічну станцію. У зв'язку з чим правоохоронці посилили заходи безпеки в даних установах.

Про це пише Wyborcza.pl.

У пункті вакцинації згоріли столи, медичне ліжко та комп'ютер. Водночас в епідеміологічній станції загорілася одна із підвальних кімнат, де згоріли захисні костюми.

Постраждалих у результаті інцидентів не зафіксовано.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

Хто скоїв підпал поки що не відомо. Поліція намагається встановити осіб та притягнути їх до відповідальності.

Правоохоронці назвали підпали «надзвичайно шокуючими» і повідомили, що в пунктах вакцинації відтепер працюватиме цілодобова охорона.

У ЗМІ нагадують, що це не перший напад на пункти вакцинації в Польщі. Так, в місті Гдиня у вихідні противники вакцинації атакували автобус, в якому робили щеплення.

За інформацією польського МОЗ, темпи вакцинації в країні різко знизилися та залишаються відносно низькими в південних і східних регіонах. Багато пунктів вакцинації закриваються через низький попит.

Зазначено, що майже 50% населення повністю вакциновані. Але соцопитування показують, що до чверті поляків або проти щеплень, або не вирішуються їх зробити.

Раніше повідомлялося про те, що Польща планує вакцинувати підлітків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: