У Німеччині судитимуть 100-річного колишнього охоронця концтабору

Читать на русском
У Німеччині вирішили судити 100-річного колишнього охоронця концтабору в Заксенхаузені поблизу Берліна.
Вікіпедія

У Німеччині вирішили судити 100-річного колишнього охоронця концтабору. Він пропрацював три роки в Заксенхаузені.

Про це повідомляє видання Welt.

Судовий процес розпочнеться в жовтні. Чоловік служив охоронцем у концтаборі з 1942 до 1945 рік. Однак ім'я охоронця і конкретні звинувачення не уточнюються.

Нардепи заснували День пам'яті українців, які рятували євреїв від ГолокостуСхвалений документ засновує в Україні День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, який буде щорічно відзначатися 14 травня.

Голова суду Франк Штарк зазначив, що підсудний братиме участь у засіданнях від двох до двох з половиною годин на день.

Адвокат Томас Вальтер, який протягом багатьох років представляв спільних позивачів в останньому нацистському розгляді, вважає це необхідним, навіть попри похилий вік учасника.

«Заксенхаузен був місцем для нацистського керівництва біля воріт Берліна через їхні ілюзій про те, що вони правлять життям і смертю. Багато позивачів в такому ж віці, як і обвинувачений, і сподіваються на встановлення справедливості», – каже Вальтер.

Табір Заксенхаузен в Оранієнбурзі на північ від Берліна був відкритий в 1936 році. За роки свого існування через нього пройшли понад 200 тисяч осіб. Там було вбито близько 20 тисяч ув’язнених.

Нагадаємо, у квітні, у Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів президент України Володимир Зеленський вшанував їхню пам'ять.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: