У МОЗ назвали кількість українців з антитілами до коронавірусу

Читать на русском
Фактичний показник людей з антитілами може бути великим, оскільки на дослідження впливають певні фактори
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Щонайменше 40% українців з початку пандемії вже придбали антитіла до коронавірусу. Однак це мінімальна кількість, оскільки фактичний показник може бути набагато більше.

Про це з посиланням на дані дослідження повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ у п'ятницю, 30 липня.

«Станом на червень-липень 2021 року у 40,5% учасників дослідження виявили визначені антитіла класу IgG до одного з білків коронавірусу SARS-CoV-2 (RBD-домену S1-протеїну). За попередньою статистичною оцінкою, якщо цей показник екстраполювати на все населення України, то він, ймовірно, буде в межах від 39,3% до 41,7%», - сказано в повідомленні.

Фактичний показник людей з антитілами може бути великим, оскільки на дослідження впливають певні фактори:

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

  • у частини людей після інфікування є антитіла до інших білків коронавірусу;
  • у частини людей антитіла вже могли зникнути;
  • рівні антитіл могли бути заниженими для виявлення лабораторними методами або можуть перебувати на рівні нижче порогу конкретної тест-системи.

Дані для дослідження збиралися протягом місяця - з 7 червня по 9 липня 2021 року 54 мобільними бригадами. У зборі даних взяли участь 154 інтерв'юери, 168 медпрацівників, 87 працівників та волонтерів Товариства Червоного Хреста. Зразки для аналізу взяли у 6398 здорових дорослих людей, обраних випадковим чином.

Раніше в МОЗ заявили, що карантин в Україні, швидше за все, буде продовжений. Нинішні обмеження діють до 31 Серпня. Також у Міністерстві озвучили подальші антикоронавірусні плани.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: