Гройсман доручив забезпечити жителів Донбасу питною водою

Читать на русском
Гройсман доручив відновити безперебійне постачання електроенергії на об'єкти КП «Вода Донбасу».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив невідкладно вжити заходів для забезпечення питною водою жителів Донецької і Луганської областей.

Про це пише Слово і Діло, з посиланням на прес-службу Кабміну.

Рішення прийнято за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Гройсман доручив відновити безперебійне постачання електроенергії на об'єкти водопостачання та водовідведення КП «Вода Донбасу».

«Відповідно до підписаного Главою Уряду доручення, необхідно відновити і забезпечити безперебійне постачання електроенергії на об’єкти питного водопостачання та централізованого водовідведення КП «Компанія «Вода Донбасу» і надати підприємству статус «захищеного споживача». Одночасно треба провести інвентаризацію резервних джерел водопостачання», - йдеться в повідомленні.

На період відсутності централізованого водопостачання буде забезпечено підвезення води і санітарний контроль на відповідних об'єктах і територіях.

Нагадаємо, заборгованість мешканців окупованих територій за послуги водопостачання та водовідведення перед комунальним підприємством «Вода Донбасу» становить 3,8 мільярда гривень.

Раніше, Червоний Хрест направив на окупований Донбас 295 тонн гумпомощі.

Нагадаємо, за даними ООН на Донбасі загинули понад 3300 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: