Масковий режим поки що не скасують: у МОЗ озвучили протиковідні плани

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я озвучили подальший план для карантинних обмежень в Україні.
Думська

Міністерство охорони здоров'я поки що не планує скасовувати масковий режим навіть для вакцинованих, а також припускає, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане перепусткою в публічні заклади в Україні.

Про це головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів в інтерв'ю Українській правді.

«Ми розуміємо й бачимо на прикладі інших країн, що вакциновані отримують додаткові переваги або спрощений доступ до певних послуг, сервісів чи, наприклад, відвідування публічних заходів. Основна ідея, яка використовувалась в інших державах, і яку, найімовірніше, буде використовувати Україна – це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифікату. Він має стати умовною перепусткою», – зазначив Кузін.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадянУ деяких країнах невакцинованим громадянам не можна відвідувати ресторани, кінотеатри та інші громадські місця.

Він додав, що наразі внутрішні сертифікати лише тестуються, поки що немає інформації, як це працюватиме на тому чи іншому рівні епідембезпеки.

«Ми будемо це обдумувати вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована або перехворіла, або має негативний ПЛР чи антиген-тест», – розповів Кузін.

Головний санлікар визнав, що в таких заходах треба ще буде зберегти баланс між правами людини, тим більше, що певна частина українців не може отримати вакцину через медичні протипоказання.

Окрім того, МОЗ поки не розглядає варіант скасувати носіння масок для вакцинованих.

«Ми можемо розглядати (скасування масок, – Ред.) лише тоді, коли більша частина населення є провакцинованою і коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію», – сказав головний санлікар.

Раніше ми писали, що в Україні можуть послабити карантин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: