Звільнення Хомчака: військові експерти назвали ймовірні причини

Читать на русском
Військові експерти назвали ймовірні причини відставки головнокомандувача Збройних сил України.

Головною причиною відставки Руслана Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України є конфлікт з міністром оборони України Андрієм Тараном.

Таку думку висловив співробітник оперативного управління Генштабу Олег Жданов у коментарі РБК-Україна.

За його словами, Хомчак принципово не хотів віддавати низку повноважень на рівень міністерства, а також саботував реформування структури Генштабу.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

Також голова військового відділу фонду «Повернись живим» Андрій Римарук розповів, що протистояння було кабінетним, а Хомчак «посилив ручне управління і узурпував його повністю».

«Дуже багато було до нього питань з цього приводу. У прощальному пості він перераховує всі свої «досягнення», але насправді багато з цього було зроблено ще Віктором Муженком (попередній головнокомандувач ЗСУ, – Ред.). У реформі ЗСУ під структури НАТО теж не все ідеально, багато в чому це була реформа табличок», – уточнив він.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо, що Руслан Хомчак залишає посаду головнокомандувача Збройних сил України за рішенням президента Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: