Працівник офісу Альперіна залишився без обов'язків

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг продовжити строк дії обов'язків підозрюваного, оскільки той за станом здоров'я не з'явився на засідання.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не зміг продовжити дію обов'язків Євгена Іскольда, якого підозрюють в участі у злочинній організації, очолюваній одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, оскільки він зламав ногу.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді ВАКС від 27 січня, повідомляє «Слово і діло».

18 січня до суду надійшло клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження дії обов'язків, покладених на Іскольда. Судом встановлено, що підозрюваному було востаннє продовжено обов'язки до 25 січня включно. Водночас 20 січня до суду надійшли медичні документи від адвоката Іскольда, в яких повідомляється про травму підозрюваного, а саме перелом голені та берцової кістки. Відповідно він не зможе прибути до суду.

25 січня адвокат Іскольда повідомив, що його клієнт перебуває на стаціонарному лікуванні і не може покинути заклад. 27 січня прокурор САП подав до суду клопотання про залишення без розгляду його клопотання, оскільки строк дії обов'язків вже закінчився. Що суд і зробив.

Як відомо, суд заарештував «праву руку» Альперіна Олега Себова з альтернативою 18 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов із СІЗО. Тому на Себова поклали низку обов'язків.

За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: