В Італії від коронавірусу вакцинували понад половину населення

Читать на русском
Серед осіб у ​​віці від 12 до 19 років 2,7 мільйона осіб не отримали навіть першу дозу, а серед людей старших за 50 років таких 4,8 мільйони.

В Італії 30 мільйонів осіб - тобто 56% населення країни - вже повністю вакциновані від коронавірусу.

Про це повідомляє Euractiv у понеділок, 26 липня.

Які країни запровадили обов'язкову вакцинацію від коронавірусуОбов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій громадян ввели у Франції, Італії, Росії, Греції, Латвії та інших країнах.

Серед осіб у ​​віці від 12 до 19 років 2,7 мільйона чоловік не отримали навіть першу дозу, а серед людей старших за 50 років таких 4,8 мільйони.

«Попереду ще довгий шлях, ми на останній милі, і дози надходять регулярно», - заявив комісар з надзвичайних ситуацій COVID-19 Франческо Фігліуоло, підкресливши важливість вакцинації молодих людей.

«Ми охоплюємо людей, які все ще можуть захворіти, і перш за все блокуємо циркуляцію вірусу. Молоді люди, які більше соціалізуються, і є тими, хто може переносити вірус і, можливо, поширити його на вразливі групи населення, які за станом здоров'я не можу отримати вакцину», - додав він.

У той же час в суботу в Італії тисячі осіб, серед яких пенсіонери, працівники та службовці, вийшли на вулиці міст, протестуючи проти паспортів вакцинації. Найбільш багатолюдні демонстрації відбулися в Мілані, Турині та в Римі.

Нагадаємо, Італія вирішила впровадити COVID-пропуски для ресторанів та кафе.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: