Фонд регіонального розвитку: скільки грошей уже витратили цього року

Читать на русском

На Державний фонд регіонального розвитку в держбюджеті-2021 заклали лише 4,5 млрд грн, хоча обсяг фонду цьогоріч мав бути щонайменше 9 млрд. Обсяг фонду знизився між першим і другим читанням – трохи більше 3 млрд вирішили перенаправити для субвенції на соціально-економічний розвиток територій. Скільки грошей за пів року витратили з ДФРР – на інфографіці «Слово і діло».

З Фонду регіонального розвитку за пів року витратили 1,7 млн гривень. Обсяг фонду на цей рік становить 4,5 млрд.
Державний фонд регіонального розвиткуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Станом на 1 липня з Фонду регіонального розвитку витратили 1,7 млрд грн (з 4,5 млрд). Майже половина коштів уже витрачена в Донецькій області (218,6 млн із 562 млн грн), а також у Дніпропетровській (105,8 млн із 272,2 млн).

На проєкти в Києві з ДФРР витратили вже 99,6 млн з 256,1 млн грн запланованих, в Харківській області – 88,7 млн з 228,1 млн грн, у Львівській області – 84 млн з 213,5 млн грн.

Найменше коштів за пів року освоїли в Чернігівській області. У ДФРР на область закладено 52,8 млн грн, витратили – 27,9 млн.

У столиці найдорожчими проєктами, які будуть фінансуватися коштом Фонду регіонального розвитку, є реконструкція Бортницької станції аерації (175,9 млн грн), технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» (44,6 млн грн), реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу (25,6 млн грн).

У Дніпропетровській області найбільше витратять на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в Нікополі (76,8 млн грн), в Донецькій – на капітальний ремонт другого Донецького водопроводу (92,9 млн).

В Одеській області за 62,3 млн грн з ДФРР відремонтують обласну школу вищої спортивної майстерності «Олімпієць». У Полтаві за 45 млн грн проведуть реставрацію обласної філармонії. Для Рівненської області з ДФРР виділять 60 млн на будівництво ясел.

76,3 млн грн із Фонду регіонального розвитку витратять на будівництво обласного центру онкології в Харкові. У Хмельницькому за кошти фонду (71,1 млн грн) побудують лікувально-діагностичний корпус обласної дитячої лікарні.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, скільки субвенцій місцева влада не використала в 2020 році.

Також «Слово і діло» писало, які субвенції з держбюджету-2021 отримають регіони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: