Іспанія відкриває кордони для українських туристів

Читать на русском
З 27 липня громадянам України буде дозволений в'їзд в Іспанію. Це можливо відповідно до рішення Ради Європи.
Pixabay

З 27 липня громадянам України буде дозволений в'їзд в Іспанію. Це можливо відповідно до рішення Ради Європи.

Про це повідомляє глава МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

«Іспанія з 27 липня відкривається для українців згідно з рішенням Ради ЄС. Безвіз повертається… На в’їзді необхідні свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест», – йдеться в повідомленні.

Туризм-2021: які країни відкрили кордони для українців у липніКілька європейських країн відкрили свої кордони для вакцинованих українців. Детальніше – в матеріалі.

В МЗС зазначають щодо правил в’їзду, довідка про щеплення або тест вимагається від усіх мандрівників віком від 12 років. ПЛР-тест має бути зроблений не раніше 72 годин до в’їзду, а швидкий тест – не раніше 48 годин до в’їзду. Приймається також довідка про одужання, якщо людина нещодавно перехворіла на коронавірус.

Усі мандрівники повинні перед приїздом заповнити форму санітарного контролю на порталі МОЗ Іспанії та отримати QR-код для всіх наступних процедур під час проходження контролю.

Нагадаємо, Данія з 17 липня, а Німеччина з 18 липня скасували обмеження на в'їзд для українських туристів. В'їзд до цих двох країн можливий з негативним тестом. У Німеччині приймають також свідоцтво про повну вакцинацію або документ про одужання. А в Данії потрібен ще й тест по прибуттю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: