Дзюдоїстка Білодід здобула Україні першу медаль на Олімпіаді в Токіо

Читать на русском
Українська спортсменка Дар'я Білодід здобула першу медаль для України на Олімпійських Іграх у Токіо. Вона отримала бронзу в змаганнях з дзюдо.
facebook.com/olympicua

Українська спортсменка Дар'я Білодід здобула першу медаль для України на Олімпійських Іграх у Токіо. Вона отримала «бронзу» в змаганнях з дзюдо.

Про це стало відомо з трансляції змагань.

20-річна українська дзюдоїстка Дар’я Білодід виборола бронзову медаль у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх у Токіо.

У чвертьфіналі українка перемогла спортсменку з Португалії Катаріну Косту, однак у півфіналі Білодід поступилася японці Фуну Тонакі. Після поразки спортсменка у вирішальному поєдинку здолала представницю Ізраїля та виборола бронзову медаль.

«Є перша медаль у Токіо-2020! Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід перемагає Ширу Рішоні з Ізраїлю і до звання чемпіонки світу, Європи та Європейських ігор додає бронзу Олімпіади. Вітаємо спортсменку, її тренерів Світлану Кузнецову та Геннадія Білодіда, а також всю Україну», – зазначили в НОК України.

Скільки коштів витратила Україна на фізкультуру та спорт за останні 14 роківРекордні суми на розвиток спорту витратили в 2015 році, напередодні Олімпіади в Ріо. Від 2016 року місцеві бюджети виділяють більше коштів, ніж державний.

Додамо, що «золото» розіграють японка Фуна Тонакі та Дістрія Краснікі з Косово.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 липня, в Токіо стартували відкладені на рік через пандемію коронавірусу літні Олімпійські ігри. Україну на Олімпіаді представлятимуть 158 олімпійців у 25-ти видах спорту. Загалом на іграх атлети розіграють 339 комплектів нагород у 33-х видах спорту.

24 липня на Олімпіаді в Токіо розіграли першу золоту медаль. Її здобула китайська спортсменка Кіан Янь у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів серед жінок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: