На Прикарпатті у спортивному таборі отруїлися 16 дітей

Читать на русском
На Прикарпатті в комплексі Таємниці Карпат госпіталізували 18 осіб, серед яких 16 дітей. Всі вони отруїлися.
фото з відкритих джерел

На Прикарпатті у селі Яблуниця в комплексі «Таємниці Карпат» госпіталізували 18 осіб, серед яких 16 дітей. Всі вони отруїлися в цьому таборі.

Про це повідомляє Держспоживслужба Івано-Франківської області у п'ятницю, 23 липня.

Отруєння в Харкові: у половини постраждалих підтвердили сальмонельозОприлюднено перші результати лабораторних досліджень причин масового отруєння у харківських ресторанах Якіторія і Мафія. У працівників знайшли стафілокок, у відвідувачів - сальмонельоз.

Попередній діагноз у всіх постраждалих - «гострий гастроентероколіт». У них зафіксована загальна слабкість, температура тіла 37-37,6 градусів, нудота, болі в животі.

«Станом на 8:00 23 липня 2021 року всього госпіталізовано 18 осіб, з них 16 дітей до 16 років. Всі постраждалі у задовільному стані», - сказано в повідомленні.

Всього до комплексу «Таємниці Карпат прибули 215 дітей у віці від 6 і до 16 років, а також дорослі - 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької та Київської областей.

У свою чергу Держспоживслужба в ході перевірки закладу знайшла 62 порушення. Зокрема, готель не входить в обласну мережу закладів відпочинку та оздоровлення дітей. При цьому при заїзді від дітей не вимагали медичні довідки.

«Однак, в значній мірі є вина і організаторів дитячого відпочинку, що не перевірили, в яких умовах будуть відпочивати діти», - додали в службі.

Нагадаємо, раніше під Львовом в ресторані отруїлися 17 людей. У Вінниці після випускного з отруєнням госпіталізували також 17 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: