Рятувальники повідомляють про рекордну кількість трагедій на воді у цьому році

Читать на русском
В Україні з початку цього року на водоймах загинули понад 800 осіб. Тільки за останній місяць зафіксовано 265 смертей.
фото з відкритих джерел

В Україні з початку цього року на водоймах загинули понад 800 осіб. Тільки за останній місяць зафіксовано 265 смертей, при тому, що у минулому році було менше ніж 170.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

У водоймах України з року в рік тоне менше людейВ Україні з кожним роком випадків утоплення зменшується. З початку 2021-го потонули 688 людей.

«З початку року на водоймах країни загинуло 808 осіб! Тільки з початку липня на водоймах країни загинуло 265 українців. З них 36 дітей», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники зазначають, що якщо врахувати, що за такий же період з початку липня минулого року загинуло 166 осіб (з них 16 - неповнолітніх), то можна робити висновки про рекордну смертельну статистику нещасних випадків на воді в країні у цьому році.

При цьому, за даними ДСНС, навіть катастрофічно високий показник смертності на водних об'єктах не лякає людей - вони ігнорують елементарні правила поведінки на воді.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є купання в необладнаних для цього місцях і купання в нетверезому стані.

Нагадаємо, раніше рятувальники попереджали про «дикі» водойми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: