В Іспанії в популярній туристичній зоні спалахнула лісова пожежа

Читать на русском
Лісова пожежа спалахнула біля природного парку Кап-де-Крус, популярного туристичного району Льянса.
twitter.com/MHidrovia

Лісова пожежа спалахнула біля природного парку Кап-де-Крус, популярного туристичного району Льянса.

Про це повідомляє Euro News.

Пожежа охопила понад 400 гектарів лісу і чагарників. Пожежна служба Каталонії направила на боротьбу з вогнем шість літаків і 90 рятувальників.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Екстреним службам довелося евакуювати з охопленої пожежею території близько 350 осіб, у тому числі відпочивальники і місцеві жителі. Постраждали п'ять осіб. Серед них четверо пожежників і один співробітник підрозділу по захисту лісу.

Причиною загоряння, імовірно, став непотушенний недопалок.

Нагадаємо, через аномальну спеку у Каліфорнії лютували лісові пожежі. У Долині смерті було зареєстровано температуру 54 градуси за шкалою Цельсія, що близько до абсолютного земного рекорду в 57 градусів, зафіксованому тут же в 1913 році.

Також нещодавно у Харкові сталася масштабна пожежа на складі деревини. До гасіння пожежі залучили 10 відділень пожежно-рятувальної служби на автоцистернах та пожежний потяг. Рятувальники подали 18 пожежних стволів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: