Один з підсанкційних «контрабандистів» подав до суду на Зеленського і РНБО

Читать на русском
Від суду вимагають визнати протиправним указ президента України №140/2021, виданий 3 квітня 2021 року
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Підприємець Олександр Єримичук, один з фігурантів санкційного списку Ради національної безпеки та оборони України, який потрапив до списку «топ-10 контрабандистів», звернувся до суду з позовом проти президента Володимира Зеленського.

Про це свідчать дані порталу «Судова влада України».

Відзначається, що Ерімічук звернувся до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, у якого є повноваження з перегляду указів президента. Відповідачем у справі вказаний Зеленський, а РНБО і СБУ є третіми сторонами.

Тонкощі трактування: чому останнє рішення РНБО спричинило хвилю обуренняЧим для України можуть обернутися рішення РНБО, котрі є суперечливими у правовому полі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Ерімічук зажадав від суду визнати протиправним указ президента України №140/2021, виданий 3 квітня 2021 року, яким були введені в дію рішення РНБО про санкції щодо списку «топ-10 контрабандистів».

Нагадаємо, 2 квітня Україна ввела персональні санкції проти топ-10 української контрабанди - були заблоковані активи осіб, причетних до контрабанди. Крім цього, санкції ввели й проти 68 компаній, які пов'язують з ними. Також під санкції потрапили 11 російських компаній.

Нагадаємо, 15 квітня глава держави Володимир Зеленський анонсував нові санкції за причетність до контрабанди. За його словами, на засіданні Ради нацбезпеки та оборони прийняли новий пакет санкцій проти контрабандистів.

22 квітня Зеленський підписав указ про затвердження рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15 Квітня про введення санкцій проти 95 компаній і 13 громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: