«1+1» оштрафували на 70 тисяч гривень за трансляцію серіалу російською

Читать на русском
Телеканал 1+1 оштрафували на понад 70 тисяч гривень за трансляцію російського серіалу Кухня.
Фото з відкритих джерел

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення наклала штраф на «Студію 1+1» у майже 71,5 тисячу гривень за трансляцію російського серіалу «Кухня» навесні минулого року.

Про це йдеться на сайті Нацради з ТБ та радіо.

«15 липня Національна рада розглянула результати позапланової безвиїзної перевірки ТОВ ТРК «Студія 1+1», м. Київ. За порушення вимог українського законодавства під час трансляції телесеріалу «Кухня» недержавною мовою до ліцензіата застосовано штрафну санкцію на суму 71 488,95 грн», – сказано в повідомленні.

Омбудсмен заявив, що на ТБ надто мало серіалів українською мовоюНа провідних українських каналах менше половини всіх серіалів демонструються українською мовою, дві третини - російською.

Позапланову перевірку мовнику призначили на звернення громадянина Максима Ковбика, який скаржився на неправомірну трансляцію в ефірі телеканалу з 13 квітня до 30 травня 2020 року серіалу «Кухня» недержавною мовою.

Моніторинг Національної ради відбувся з 27 квітня до 5 травня.

«Проаналізувавши надані ліцензіатом документи і пояснення, за результатами перевірки було встановлено, що трансляція серіалу «Кухня»...російською мовою з українськими субтитрами є порушенням вимог абзацу другого частини п’ятої статті 10 закону України «Про телебачення і радіомовлення», – пояснили у Нацраді.

Упродовж 30 днів із дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення компанія має сплатити штраф до державного бюджету.

Нагадаємо, тим часом Білорусь заборонила трансляцію двох українських телеканалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: