У Німеччині оголосили надзвичайну ситуацію через кібератаки

Читать на русском
Вперше за всю історію Німеччини хакерська атака призвела до оголошення режиму надзвичайного стану.
Фото з відкритих джерел

Вперше за всю історію Німеччини хакерська атака призвела до оголошення режиму надзвичайного стану.

Про це пише Deutsche Welle.

«У суботу, 10 липня, влада району Ангальт-Біттерфельд у федеральній землі Саксонія-Ангальт пішла на оголошення режиму надзвичайного стану через неможливість поновлення роботи серверів місцевої адміністрації», – йдеться в повідомленні.

Кіберзловмисники розпочали атакувати комп'ютерну систему адміністрації району ще минулого вівторка. В результаті влада округу, населення якого становить близько 157 тисяч осіб, більше не може проводити соціальні виплати.

«Ми практично повністю паралізовані – і так триватиме протягом найближчого тижня. Наразі неможливо передбачити подальші наслідки цього кібернападу», – заявив речник місцевої влади.

Режим надзвичайної ситуації оголошено для того, щоб мати можливість швидше реагувати, пояснив представник округу. Федеральне управління з інформаційної безпеки каже, що його фахівці перебувають на місці події.

Влада району не стала розголошувати подробиці щодо нападників, пояснивши це розслідуванням поліції.

Нагадаємо, корпорація Microsoft повідомила про нові хакерські атаки. Компанія вважає, що їх здійснило угруповання Nobelium. Угруповання скоювало злочини як проти окремих користувачів, так і проти різних організацій, а також державних установ. Сама компанія також піддалася атаці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: