У Бразилії більшість громадян виступають за імпічмент президента

Читать на русском
За останніми даними соцопитувань, вперше за каденцію нинішнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, більшість громадян підтримують його імпічмент.
Reuters

За останніми даними соцопитувань, вперше за каденцію нинішнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, більшість громадян підтримують його імпічмент.

Про це повідомляє американське інформагентство Reuters.

«За результатами опитування Datafolha, 54% бразильців підтримують запропонований нижньою палатою країни процедуру імпічменту президента Болсонару, у той час, як лише 42% висловилися проти», – зазначається в публікації.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

За це виступили 59% жінок, 59% молоді, 60% незаможних, 65% чорношкірих, геїв або бісексуалів - 77%.

Антипатія бразильців до глави держави посилилась на тлі останніх скандалів, пов’язаних із корупційною схемою із закупівлею вакцини Covaxin, розроблену індійською компанією Bharat Biotech. Через це угоду на понад $300 мільйонів довелося зупинити. Комісія Федерального сенату, що вивчила цей випадок, дійшла висновку, що ціна препарату могла бути навмисно завищеною. Верховний суд країни санкціонував розслідування по справі президента щодо зловживання ним владою.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Бразилії ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю. Там зафіксували рекордну смертність від коронавірусу. Лікарні країни переповнені пацієнтами.

Ситуація з коронавірусом змусила людей вийти на вулиці в різних містах. Вони вимагають імпічменту президента Жаіра Болсонару і вакцин від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: