Судно Ever Given нарешті залишає Суецький канал

Читать на русском
Судно Ever Given, яке близько трьох місяців перебувало в Суецькому каналі та блокувало його роботу, почало рух.
Фото: РБК

Контейнеровоз Ever Given, який в березні на шість днів заблокував судноплавство через Суецький канал, почав рух водною артерією.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Арештоване судно упродовж 107 днів стояло поблизу Великого та Малого Гіркого озера між двома відрізками каналу.

Блокування Суецького каналу: як просувається справа про компенсацію збитківЄгипетський апеляційний суд заявив що йому недостатньо юрисдикції розглядати позов щодо завданих збитків Суецькому каналу.

Напередодні вдалося досягти згоди про врегулювання фінансового спору між адміністрацією Суецького каналу і власником судна – японською компанією Shoei Kisen Kaisha Ltd.

Сторони домовилися про розмір компенсації за зрив судноплавства каналом і операцію з буксирування контейнеровоза. Адміністрація каналу спочатку вимагала 916,5 млн доларів, але пізніше знизила суму до 550 млн.

Пізніше в середу відбудеться урочиста церемонія підписання угоди між сторонами, після чого судно продовжить шлях в порт Роттердама (Нідерланди).

Нагадаємо, у кінці березня Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі. Судно, на борту якого перебувало понад 20 тисяч контейнерів, прямувало з Китаю в Роттердам.

Контейнеровоз є одним з найбільших в своєму класі: його довжина сягає 400 метрів, ширина – 59 метрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: