ВР хоче розширити повноваження інспекторів з паркування

Читать на русском
В Україні планують розширити повноваження інспекторів з паркування. Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні.
Фото: finbalance.com.ua

В Україні планують розширити повноваження інспекторів з паркування. Парламент ухвалив відповідний законопроєкт №4594 за основу.

Документ у першому читанні підтримали 289 нардепів.

Арахамія сплатив штраф за неправильне паркуванняГлава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія був оштрафований поліцією за неправильне паркування. Політик свою провину визнав і пообіцяв наступного разу бути уважнішими.

У законопроекті сказано, що інспекторам хочуть дозволити розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 122 Кодексу адміністративних правопорушень. Зараз такі справи розглядає Нацполіція.

Частина 5 ст. 122 КУпАП передбачає відповідальність за:

  • зупинку або стоянку транспортних засобів на місцях, де дозволена зупинка або стоянка тільки транспортних засобів, якими керують водії із інвалідністю або водії, які перевозять людей з інвалідністю;

  • створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, в зупинці або стоянці керованого ними транспорту;

  • неправомірне використання на авто розпізнавального знака «Водій з інвалідністю».

Нагадаємо, у Києві на час локдауну парковка була безкоштовною. Однак наприкінці квітня після ослаблення карантину плату знову повернули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: