У Ватикані за фінансові злочини судитимуть кардинала

Читать на русском
У Ватикані почався суд над колишнім італійським кардиналом Анджело Беччіу. Його і ще дев'ятьох осіб звинувачують у фінансових злочинах.
angelusnews.com

У Ватикані почався суд над колишнім італійським кардиналом Анджело Беччіу. Його і ще дев'ятьох осіб звинувачують у фінансових злочинах.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Беччіу, а також два високопосадовці в управлінні фінансової розвідки Ватикану постануть перед судом 27 липня з приводу багатомільйонного скандалу, пов'язаного з купівлею Ватиканом будівлі в одному з районів Лондона.

«Суд неминуче викличе інтерес ЗМІ до крихітного міста-держави, оточеній Римом, і, схоже, підкреслить рішучість Папи Франциска вилікувати Фінанси Ватикану, навіть якщо він передбачає публічні слухання. 73-річний Беччіу, якого в минулому році папа звільнив зі своєї посади за передбачувану корупцію, і який завжди підтверджував свою невинність протягом дворічного розслідування, стає самим високопоставленим чиновником Ватикану, обвинуваченим у фінансових злочинах», – розповідають у виданні.

Папа особисто дав необхідний дозвіл на пред'явлення звинувачення Беччіу минулого тижня. Звинувачення проти Беччіу включають розтрату і зловживання службовим становищем.

Також перед судом постане італійка, яка працювала на Беччіу. Їй закидають розтрату коштів з церковного фонду. Згідно з обвинувальним висновком, серед підозрюваних опинилися й два італійських брокери Джанлуїджі Торзі та Раффаеле Мінціоне, а також чотири компанії зі США, Словенії та Швейцарії.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав американців до припинення насильства й національного примирення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: