У Києві та області оголосили штормове попередження

Читать на русском
Київ і область в найближчі години накриють грози зі шквальним вітром. Негода в столиці триватиме до кінця доби, 4 липня.
Фото з відкритих джерел

Київ і область в найближчі години накриють грози зі шквальним вітром. Негода в столиці триватиме до кінця доби, 4 липня.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«У Києві та Київській області протягом найближчої години і до кінця доби 4 липня місцями пройдуть град і шквали 15-20 метрів в секунду», – йдеться в повідомленні.

Вдень 5 червня у столиці та центральних регіонах очікуються грозові дощі з градом та сильними поривами вітру. ДСНС оголосило про «жовтий» рівень небезпеки.

Зазначають, що в Україні на зміну сильній спеці прийшли грозові дощі і зливи. У більшій мірі – в західних областях країни. При цьому синоптики прогнозують рекордно спекотний липень.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 3 липня через складні погодні умови було знеструмлено 93 населених пункти у шести областях (Кіровоградська - 30, Черкаська - 30, Київська - 14, Чернігівська - 14, Житомирська - 3 і Запорізька - 1). Напередодні через негоду електрика була відключена у 124 населених пунктах України.

Станом на 4 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 24 населені пункти у 2 областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: