Метеорологи прогнозують рекордно спекотний липень

Читать на русском
В Україні у липні температура повітря може досягти найвищих значень за останні 30 років. Проте спека буде не весь місяць.
фото з відкритих джерел

В Україні у липні температура повітря може досягти найвищих значень за останні 30 років.

Про це розповіла заввідділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише Укрінформ.

Синоптики розповіли, які регіони накриють грозові дощіВ Україні сьогодні, 26 червня, очікуються грозові дощі майже по всій території. Водночас, спека утримається.

«Липень в Україні традиційно найспекотніший місяць. Протягом останніх десятиліть відзначається тенденція до підвищення температури повітря. За даними світових прогностичних центрів, липень 2021 року в Україні може бути досить жарким, оскільки очікується, що середня за місяць температура повітря може бути на 0,5-1,0 градуси вищою, ніж в останні 30 років», - сказала вона.

У той же час Балабух додала, що рекордна спека триватиме весь місяць.

«Можливі короткочасні зниження температури, які разом з вологою принесуть атмосферні фронти і циклони. Липень - це традиційно місяць інтенсивних злив, гроз, граду, шквалу. Липень-2021 не буде винятком», - додала вона.

Нагадаємо, в Україні після сильної спеки у ці вихідні прогнозують дощі та грози. Напередодні негода накрила Львів і Рівне.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: