В Україні залишаються знеструмленими 24 населені пункти

Читать на русском
У Донецькій та Луганській областях внаслідок ускладнення погодних умов  знеструмлено 24 населені пункти.
Фото з відкритих джерел

У Донецькій та Луганській областях внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 24 населені пункти.

Про це повідомляє ДСНС.

«Станом на 7 год. 4 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 24 населені пункти у 2 областях», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Донецькій області без світла залишаються 14 населених пункти, тоді як в Луганській області – 10.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 3 липня через складні погодні умови було знеструмлено 93 населених пункти у шести областях (Кіровоградська - 30, Черкаська - 30, Київська - 14, Чернігівська - 14, Житомирська - 3 і Запорізька - 1). Напередодні через негоду електрика була відключена у 124 населених пунктах України.

В Україні на зміну сильній спеці прийшли грозові дощі і зливи. У більшій мірі – в західних областях країни. При цьому синоптики прогнозують рекордно спекотний липень.

Додамо, що вдень у неділю, 4 липня, в низці областей країни очікується погіршення погодних умов – синоптики попереджають про можливі грози, град і шквали вітру. Грози, за даними синоптиків, можливі по всій Україні. А ось град і шквали вітру до 20 метрів на секунду прогнозують місцями у більшості південних і центральних областей країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: