Військові не виключають провокацій Росії під час навчань Sea Breeze

Читать на русском
Командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа розповів, що не виключає провокацій з боку Росії під час навчань Sea Breeze у Чорному морі.
armyinform.com.ua

Командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа розповів, що не виключає провокацій з боку Росії під час навчань Sea Breeze у Чорному морі.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Як розповів Неїжпапа, вздовж узбережжя окупованого Криму перебувають бойові кораблі російського Чорноморського флоту, а з квітня цього року там же постійно базуються кораблі Балтійського та Північного флотів Росії.

«Таким чином, провокацій з боку Російської Федерації не виключаємо: на цей випадок на кораблях учасників Sea Breeze існують певні відпрацьовані процедури», – пояснив командувач ВМС України.

«Приперлися до кордонів»: чим може відповісти Росія на навчання Sea BreezeРосія має не дуже багато можливостей зірвати навчання Sea Breeze-2021, але всі вони вже відпрацьовані.

Він висловив сподівання, що також в Азовському і Чорному морях для «більш ефективного висвітлення надводної обстановки» будуть застосовані ударні безпілотники Bayraktar.

«Тренуємось використовувати Bayraktar над морем, скоро в складі ВМС України матимемо ескадрилью цих безпілотних комплексів. Їхні екіпажі вже пройшли підготовку в Туреччині. Ми з нашими побратимами з Повітряних сил України під час навчань відпрацьовуємо порядок застосування БПЛА Bayraktar на морі», – додав Неїжпапа.

Нагадаємо, у Чорному морі в понеділок, 28 червня, стартували військові навчання Sea Breeze-2021 і морське патрулювання, організовувані Військово-Морськими силами (ВМС) України та шостим оперативним флотом ВМС США.

3 липня Російська Федерація влаштувала маневри авіації над Чорним морем на тлі українських навчань Sea Breeze. Навчальні завдання виконували понад 10 літаків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: