Скандал з каблуками на військовому параді: Міноборони вирішило ситуацію

Читать на русском
Перші репетиції параду жінок-військових на підборах показали, що таке взуття їм буде незручним. Голова Міноборони доручив якнайшвидше розробити вдосконалене взуття для курсанток.
АрміяInform

Міністр оборони Андрій Таран доручив розглянути можливість закупівлі експериментальних моделей взуття для курсанток, які візьмуть участь у військовому параді на день 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони у суботу, 3 липня.

На День Незалежності запланували два військових парадиНа День Незалежності в Києві й Одесі запланували військові паради. Уряд затвердив план заходів.

Як заявили в міністерстві, вже перша пробна репетиція виявила ряд недоліків елементів уніформи зразка 2017 року. Йти у туфлях на підборах військовослужбовцям-жінкам Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка просто незручно.

Глава Міноборони Андрій Таран вислухав пропозиції курсанток і дав доручення профільному заступнику розглянути можливість закупівлі необхідної кількості зразків експериментальних моделей взуття спеціально для ювілейного параду.

«Нове, вдосконалене взуття має бути кращим, ергономічним та виготовленим у найстисліші терміни, зазначив Міністр. У разі позитивного досвіду використання цієї партії, буде опрацьовано питання закупівлі такої моделі для всього особового складу військовослужбовців-жінок», - відзначили у Міноборони.

Нагадаємо, громадський резонанс виник після того, як на сторінці Міноборони у Facebook з'явилася інформація, що курсантки Військового інституту Київського університету ім. Шевченка пройдуть Хрещатиком у туфлях на підборах під час військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Раніше до скандалу потрапила нова форма збірної України з футболу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: