Інцидент з нібито обстрілом есмінця спрямований на підрив навчань «Сі Бриз» – Арестович

Читать на русском
Сьогоднішній інцидент з нібито обстрілом британського есмінця біля Криму є інформаційною операцією Росії, заявив Олексій Арестович.
Фото: Евгеній Котенко / Апостроф

Сьогоднішній інцидент з нібито обстрілом британського есмінця біля окупованого Криму є інформаційною операцією Росії. Це зроблено з метою зірвати навчання «Сі Бриз-2021».

Таку думку висловив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі «Україна 24» у середу, 23 червня.

«Сі Бриз-2019»: як зміцнює флот Україна та яку провокацію влаштувала РФТрадиційні щорічні військові навчання Сі Бриз у Чорному морі завершилися. Про те, на які провокації пішла РФ і як зміцнює акваторію Україна, знають експерти.

«За повідомленням британської сторони, ніякого обстрілу не було. Росіяни видали артилерійські навчання, які у них там проводилися на певній відстані від маршруту британського есмінця, за нібито обстріл. І для мене це зараз виглядає, як інформаційно-психологічна операція стратегічного масштабу, яка з російської сторони була реалізована на рівні офіційних повідомлень і заяв Міністерства оборони РФ і яка спрямована на підрив навчань «Сі Бриз-2021», - зазначив Арестович.

Як відомо, українсько-американські навчання «Сі Бриз-2021», які триватимуть з 28 червня по 10 липня, будуть наймасштабнішими за 20 років. З української сторони в них візьмуть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, сьогодні російська сторона заявила про те, що есмінець Defender нібито порушив морський «кордон» і в його напрямку зробили попереджувальне бомбометання.

Міноборони Британії спростувало обстріл військовими РФ есмінця біля Криму.

Інцидент також прокоментував глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: