Більшість областей сьогодні накриють грозові дощі

Читать на русском
В Україні 2 липня всюди, крім південного сходу, очікуються короткочасні дощі, грози вночі, вдень місцями град і шквали.
фото з відкритих джерел

В Україні сьогодні на значній частині території очікуються грози, місцями можливий град і шквал на заході - сильні дощі.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Метеорологи прогнозують рекордно спекотний липеньВ Україні у липні температура повітря може досягти найвищих значень за останні 30 років. Проте спека буде не весь місяць.

За прогнозом синоптиків, 2 липня в Україні, крім південного сходу, очікуються короткочасні дощі, грози (вночі місцями), вдень місцями град і шквали 15-20 м/с, у західній частині місцями значні дощі.

Вітер південно-західний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 15-20 градусів, вдень в західних, більшості північних та Вінницькій областях 23-28 градусів, на решті території 27-32 градуси.

Температура у Києві вночі 18-20 градусів, вдень 26-28 тепла.

За даними ДСНС, на річках Закарпаття, річках басейнів Прута, Сірету (Івано-Франківська та Чернівецька області), Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області) очікується підвищення рівнів води на 0,3-1,5 метри.

У місцях сильних злив можливе формування значного схилового та місцевого стоку, в гірських районах - загроза формування селевих потоків (жовтий рівень небезпеки).

Нагадаємо, у червні спека в Києві побила декілька температурних рекордів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: