ВАКС не відвів спеціаліста від справи обвинуваченої судді ОАСК

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні заяви захисника обвинуваченої судді про відвід від справи спеціаліста.
Окружний адміністративний суд Києвафото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не відвів спеціаліста від участі у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олени Власенкової в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 26 травня ухвалила колегія суддів, але яке оприлюднили лише 30 червня, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП під час одного із засідань заявив про існування проблеми відтворення одного з файлів, на якому міститься відеозапис обшуку. У зв'язку з цим, прокурором було заявлено клопотання про залучення спеціаліста, яке суд задовольнив. Під час огляду спеціалістом картки пам'яті були виявлені пошкодження, які не дозволяли її відтворити. А тому, колегією суддів задоволено клопотання прокурора про виготовлення дублікату цієї карти пам'яті. Копіювання файлів не було завершено, у зв'язку з закінченням робочого часу, та вирішено продовжити копіювання в наступному судовому засіданні.

Пізніше вказаний спеціаліст не з'являвся кілька разів, а тому прокурор просила залучити іншого спеціаліста, що суд і зробив. Однак адвокат Власенкової заявив усну заяву про його відвід, оскільки захист нібито не знає, чи може той виконувати функції спеціаліста. Втім судді відмовили у задоволенні заяви.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді ОАСК. Пізніше САП передала справу Власенкової до суду.

Раніше Власенковій продовжили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: