Обшук у Держгеокадастрі: суд повернув мобільний телефон фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання представника власника майна про зняття арешту.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт жорсткого диска та ноутбука фігуранта справи про заволодіння землею в Сумській області, в житлі якого детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук.

Таке рішення 24 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області та у приміщенні приватного підприємства «Ромни-проект». Під час обшуків детективи вилучили жорсткий диск та мобільний телефон Samsung, які пізніше визнали речовими доказами. Зокрема, на жорсткому диску знайшли інформацію щодо розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність за рахунок земель на території Перехрестівської сільської ради Роменського району, які перебували у користуванні ДП ДГ «Іскра» та ДП ДГ «Надія». На телефоні також віднайдено дані, важливі для розслідування, однак всі вони були скопійовані за участі спеціаліста.

Тому, вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і скасував арешт мобільного телефону Samsung.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: