Євросоюз назвав перші препарати для лікування коронавірусу

Читать на русском
П'ять внесених до списку препаратів зараз знаходяться на просунутій стадії розробки. Вони мають високий шанс увійти в число нових терапевтичних засобів від COVID-19
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Європейська комісія підібрала і включила перші п'ять найменувань препаратів, потенційно придатних для лікування COVID-19, в спеціальне портфоліо.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії у вівторок, 29 червня.

Передбачається, що до жовтня 2021 року список розширять до мінімум 10 препаратів.

«Чотири з цих препаратів є моноклональними антитілами, що знаходяться на стадії розгляду Європейським агентством з лікарських засобів. Ще один - імунодепресант, який має дозвіл на продаж, який може бути розширено для лікування пацієнтів з COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що п'ять внесених до списку препаратів зараз знаходяться на просунутій стадії розробки. Вони мають високий шанс увійти в число нових терапевтичних засобів від COVID-19, які отримають дозвіл на застосування до жовтня 2021 року. Вони отримають режим найбільшого сприяння і повний пакет наукового і фінансового супроводу - від досліджень, розвитку, відбору перспективних зразків до швидкого регуляторного прийняття, виробництва і використання в інтересах споживачів.

Тим часом в Україні стартує бета-тестування сертифікатів вакцинації від коронавірусу. Сертифікати будуть доступні в мобільному додатку «Дія» з 1 липня 2021 року.

Крім того, в Європі в результаті проведених досліджень визнали ефективним змішаний графік вакцинації від коронавірусу, при якому вакцина компанії Pfizer вводиться через чотири тижні після AstraZeneca. Більш того, імунізація таким способом проходить краще і дає більший ефект, ніж друга доза тієї ж вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: