У Туреччині поліція газом розігнала гей-парад

Читать на русском
Влада Туреччини протягом останніх років неодноразово забороняла проведення прайдів, цьогоріч парад заборонили через коронавірус.
Reuters

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп демонстрантів, який зібрався на гей-прайд у центрі Стамбула.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що близько 20 осіб, включаючи фотожурналіста, були затримані.

Водночас, влада Туреччини протягом останніх років неодноразово забороняла проведення прайдів. До цього тисячі людей взяли участь у параді. Цього року парад заборонили через коронавірус.

Туреччина вже давно є кандидатом на вступ до Європейського Союзу, проте процес її вступу роками тягнеться на тлі напруженості з різних питань, включаючи права людини.

У четвер більшість лідерів Європейського Союзу пообіцяли продовжувати боротьбу з дискримінацією ЛГБТ-спільноти у спільному листі на тлі протистояння з Угорщиною, парламент якої минулого тижня схвалив законопроект, що забороняє поширення в школах матеріалів, що вважаються пропагандою гомосексуалізму або зміни статі.

Нагадаємо, що у ніч на 19 червня в околицях французького міста Редон молодь влаштувала рейв-вечірку просто неба попри нічну комендантську годину. Правоохоронці застосували до гостей заходу сльозогінний газ.

Раніше ми повідомляли, що народний депутат Ігор Мосійчук провалив обіцянку заборонити проведення гей-парадів в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: