Мосійчук провалив обіцянку заборонити проведення гей-парадів в Україні

Читать на русском
Ігор Мосійчук говорив, що проведення гей-парадів суперечить релігійним і народним традиціям. Але дуже мляво намагався їх заборонити.

Народний депутат восьмого скликання Ігор Мосійчук не виконав обіцянку докласти максимум зусиль, щоб заборонити проведення гей-парадів в Україні.

Обіцянку він давав у червні 2015 року, нагадує «Слово і Діло».

«Це суперечить нашим релігійним і народним традиціям і моєму світогляду, в тому числі. Я докладу всіх можливих і неможливих зусиль для того, щоб заборонити цю пошесть на український теренах», – заявляв Мосійчук.

Крім того, за кілька днів Мосійчук обіцяв, що разом із представниками всіх фракцій коаліції ініціює зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за пропаганду «сексуальних збочень». Але, до речі, так цього й не зробив.

У червні 2016 року, коли в Києві планувалося проведення Маршу рівності, нардеп чомусь змінив свою думку й заявив, що проведення цього заходу особисто його не стосується. Але він звернувся до місцевої влади із закликом утриматися від надання дозволу на марш.

У 2019 року в Києві також провели Марш рівності. Мосійчук подавав до Окружного адміністративного суду позов до міської адміністрації з вимогою заборонити захід. Але суд позов повернув.

При цьому жодних законопроектів щодо заборони ЛГБТ-маршів у країні депутат за час роботи парламенту восьмого скликання не вносив. З огляду на те, що заходи не заборонені, Мосійчук обіцянку провалив.

Нагадаємо, Ігор Мосійчук балотувався до Верховної ради за округом №94, але зняв свою кандидатуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: