По Україні оголосили штормове попередження та загрозу паводків

Читать на русском
27 червня у північних, центральних та південних областях місцями очікуються сильні зливи, град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).
фото з відкритих джерел

Сьогодні, 27 червня, в Україні очікується ускладнення погодніх умов. У половині областей оголосили штормове попередження, а у Карпатах - загрозу паводків (селевих потоків).

Про це попереджають у прес-службі ДСНС.

Зазначається, що 27 червня у північних, центральних та південних областях місцями очікуються сильні зливи, град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

При цьому, у зв’язку опадами, впродовж 27 червня на річках Карпатського регіону очікуються підйоми рівнів води на 0,3-1,3 метрів над рівнями на 8:25, без негативних наслідків.

В місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та мiсцевого стоку з пiдтопленням понижених мiсць, в гiрських районах iснує загроза сходу селевих потоків (І рiвень небезпеки - жовтий).

Нагадаємо, що станом на ранок 27 червня, в Україні через негоду знеструмлені майже 400 населених пунктів. Відключення електропостачання сталося в восьми областях.

Раніше ми повідомляли, що Україну накриють грозові дощі, місцями град та шквали.

Також повідомлялося, що в окупованому Криму на території постраждалої від повені Ялти знову потоп - над містом пройшли сильні дощі, які викликали масштабні підтоплення і вулиці міста перетворилися на річки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: