У Києві продовжать лінію швидкісного трамваю

Читать на русском
На засіданні Київради депутати проголосували за подовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю та реконструкцію Вокзальної площі.
Фото з відкритих джерел.

На засіданні Київради депутати проголосували за подовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю та реконструкцію Вокзальної площі.

Реалізувати проєкт «Київська міська мобільність» КМДА планує коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР).

Планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського, а також реконструювати Вокзальну площу.

«У проєкті передбачено зменшення навантаження на метрополітен та поліпшення екологічної ситуації, підвищення безпеки та привабливості міста в очах його мешканців і гостей столиці», – пояснив член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради Дмитро Білоцерковець.

Планується, що реалізація проєкту надасть можливість прямого доступу до центру Києва жителям Борщагівки та Відрадного та покращить екологічну ситуацію у середмісті.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив і передав до Верховної ради законопроєкт про монетизацію пільги на проїзд для деяких категорій українців. Кого можуть стосуватися зміни – на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: