Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв зробити все, аби у 2021 році перевести громадський транспорт на повністю безготівкову форму оплати проїзду

2 квітня 2021 року міський голова Тернополя Сергій Надал пообіцяв зробити все, аби цьогоріч перевести громадський транспорт на повністю безготівкову форму оплати проїзду. "Ми будемо робити все, щоб в цьому році перевести максимально увесь громадський транспорт на безготівкову форму розрахунку. Тобто нам потрібно відмовлятись від готівки, оскільки не зважаючи на картки, які видають, не зважаючи на валідатори, в кожному автобусі, тролейбусі дуже велика сума готівки не пробивається через ці валідатори, ця сума готівки йде в тінь, ця сума готівки впливає в тому числі на збитковість. Тому що, коли ставить контролера й контролювати, то різко зростає сума виторгу, коли не ставити контролера, то ні для кого не є секретом, що водії просто не видають квитки й не валідують ті кошти, які отримують. Тому зараз ми будемо робити підготовчі роботи, щоб протягом декількох місяців зробити все необхідне - докупити додаткові стаціонарні валідатори, які будуть стояти в автобусах, тролейбусах, щоб люди могли сплачувати через валідатори, крім того, збільшимо кількість пунктів продажу електронних квитків, які будуть практично на кожній зупинці. Зрозуміло, що це не буде завтра, але ми сподіваємось, що протягом декількох місяців нам вдасться це зробити. Є величезне бажання вже з 1 липня перейти на безготівкову форму оплати", - зазначив мер (відео 32:30-33:50).
Виконано
Сказано 2 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/feb2RiQxNMw
  • https://suspilne.media/168287-u-ternopoli-pasaziri-persij-den-izdat-za-novimi-tarifami-ta-pravilami/

Результат

Оскільки у 2021 році було впроваджено повністю безготівкову форму оплати проїзду, то обіцянку виконано.

1 жовтня 2021 року у Тернополі почала діяти безготівкова оплата проїзду у громадському транспорті, як у комунальному, так і в приватному. Розрахуватись готівкою відтепер неможливо. Водії та кондуктори не будуть приймати кошти, а купувати квиток прийдеться заздалегідь у терміналі, або пункті продажу розміщених по місту.

Також разом з цим запроваджену послугу "Єдиного квитка", яка дозволяє здійснювати пересадку на будь-які види громадського транспорту протягом 30 хвилин з моменту посадки на перший вид транспорту.

Варто зазначити, що тарифи також зросли. Відтепер при розрахунку "Соціальною картою тернополянина" – вартість проїзду становить 8 гривень. Неперсоніфікованим електронним квитком – 9. Банківською карткою або одноразовим квитком – 10 гривень.