Польща виведе свої війська з Афганістану до кінця червня – Дуда

Читать на русском
Польща виведе свої війська з Афганістану до кінця червня, заявив сьогодні президент Анджей Дуда.
Анджей Дудафото з відкритих джерел

Польща покладе край двадцятирічній присутності військ в Афганістані. Всіх військових планується вивести до кінця цього місяця.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в Twitter в четвер, 24 червня.

США вивели з Афганістану понад половину своїх військКрім того, з моменту ухвалення рішення про виведення військ із Афганістану для вивезення вантажів було здійснено понад 50 авіарейсів.

Він нагадав, що у квітні союзники з НАТО домовилися, що іноземні війська під командуванням НАТО будуть виведені з Афганістану в координації з США до 11 вересня.

«Відповідно до рішень союзників, ми вирішили не продовжувати місію польського військового контингенту в Афганістані. Наприкінці червня, через 20 років, ми припиняємо свою військову участь в найбільшій в історії операції НАТО. Цієї ночі до країни повернуться перші польські солдати», - написав Дуда в Twitter.

Після виведення військ США і НАТО покладаються на афганські збройні сили і поліцію, які вони створили для підтримки безпеки в країні.

Як відомо, польські військові беруть участь в місіях в Афганістані з 2001 року.

Президент США Джо Байден також оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року. Станом на травень 2021 року в Афганістані залишалося 2,5 тис. Американських військових, а також близько 6,3 тис. Контрактників.

Нагадаємо, Україна повідомляла про виведення своїх військ з Афганістану на початку червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: