У Китаї зробили вже мільярд щеплень від коронавірусу

Читать на русском
У Китаї зробили вже понад мільярд щеплень від коронавірусу - на країну припадає третина вакцинацій від COVID-19 в світі.

У Китаї зробили вже понад мільярд щеплень від коронавірусу - на країну припадає третина вакцинацій від COVID-19 в світі.

Про це з посиланням на озвучені китайськими чиновниками дані повідомляє BBC у неділю, 20 червня.

Китайська влада має намір до липня повністю вакцинувати 40% населення країни. У Нацкомісії з охорони здоров'я заявили, що метою є повна імунізація 70% населення до кінця 2021 року.

Відзначимо, що темпи вакцинації в Китаї помітно прискорилися на тлі спалаху штаму Дельта, вперше виявленого в Індії. Китайцям пропонують вакцини вітчизняного виробництва, включаючи препарати Sinopharm і Sinovac, обидва із яких мають вводитися двічі.

Багато китайців не вважали за необхідне робити щеплення після спаду захворюваності, обумовленого локдауном. Настрої населення змінилися після спалаху варіанту Covid Дельта в південній провінції Китаю Гуандун.

Також місцева влада заохочують людей вакцинуватися - в деяких регіонах вакцинованим безкоштовно роздають курячі яйця, а в Пекіні громадянам після ін'єкцій дарують ваучери на покупки.

Раніше Китай запустив на орбіту корабель Shenzhou-12 з космонавтами на борту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: