Євросоюз пригрозив санкціями керівництву Лівану

Читать на русском
В Євросоюзі заявили про те, що ліванські лідери винні в політичній та економічній кризі в країні.

В Євросоюзі заявили про те, що ліванські лідери винні в політичній та економічній кризі в країні. Деякі з них можуть зіткнутися з санкціями, якщо будуть продовжувати перешкоджати крокам щодо реформування нового уряду і проведення реформ.

Про це сказав Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель ліванським лідерам, повідомляє агентство Reuters.

Виступаючи після того, що він назвав «відвертим обміном думками» з президентом Мішелем Ауном, Боррель сказав, що він твердо заявляє, що країна стоїть на межі фінансового краху, і політики не можуть дозволити собі витрачати більше часу.

«Криза, з якою зіткнувся Ліван, є внутрішньою кризою», - сказав він репортерам після переговорів з Ауном.

Валюта Лівану втратила 90% своєї вартості. Більше половини населення живе у бідності та бореться з нестримною інфляцією, відключеннями електроенергії і нестачею палива і продуктів харчування.

Криза посилилася політичною тупиковою ситуацією, коли призначений прем'єр-міністром Саад аль-Харірі протягом декількох місяців ворогував з Ауном через формування нового уряду, здатного проводити реформи, які могли б розблокувати вкрай необхідну іноземну допомогу.

«Ми готові допомогти, - сказав Боррель. - Але якщо виникнуть нові перешкоди на шляху вирішення поточної багатовимірної кризи в країні, нам доведеться розглянути інші варіанти дій, як запропонували деякі держави-члени».

«Рада Європейського Союзу розглядає й інші варіанти, включаючи цільові санкції», - сказав він.

Можливі санкції є частиною зусиль деяких країн ЄС на чолі з Францією щодо посилення тиску на політиків Лівану після майже річного тупика.

Раніше в Лівані стартувала вакцинація від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: